Artikler

National hoved-halskræftdag 2022

19-07-2022
Vi er glade for igen i år at kunne invitere til National hoved-halskræftdag fredag den 30. september 2022 kl. 9.30-15.30 i Kræftens Bekæmpelses Auditorium på Strandboulevarden 49 i København. Det er desuden muligt at deltage online.

Digital rehabilitering til borgere med hoved-halskræft

02-03-2020
Har du, eller har du haft hoved-halskræft? Eller er du pårørende til en med hoved-halskræft? På vores nye side under Sundhed.dk finder du information, inspiration og gode råd til hverdagen med og efter hoved-halskræft.

National hoved-halskræftdag var en stor succes

31-01-2020
Fredag den 20. september 2019 afholdte Center for Kræft og Sundhed København (CKSK), Netværk for patienter med hals- og mundhulekræft og Dansk Selskab for Hoved- og Halsonkologi den første nationale hoved-halskræftdag i Danmark.

Kom til spændende National Hoved-halskræftdag den 20. september!

26-07-2019
Vi er glade for at kunne invitere til et bredt sammensat program med en række spændende oplæg fra eksperter inden for hoved-halskræft. Kom og hør om nyeste behandling, senfølger, mundpleje og tandbehandling, patienterfaringer, rehabilitering og meget mere.

Artikel: "16 år med ødelagte spytkirtler: "Jeg er nødt til at have noget flydende til alle måltider""

01-05-2018
Behandlingen er effektiv – men barsk. De fleste hovedhalskræftpatienter bliver i dag helbredt, men et flertal af dem lever med bivirkninger. Niels Jessen har levet i 16 år med ødelagte spytkirtler.

Artikel: ”Far, du kommer aldrig til at spise en burger igen”

24-04-2018
Et intensivt forløb med 33 strålebehandlinger over fem en halv uge er en barsk omgang. ’Det handlede kun om at overleve’, fortæller Keld Olesen, som før påske sidste år fik konstateret HPV-positiv svælgkræft. I dag er han rask og lever med kun ganske få senfølger.

Han træner for et godt liv efter kræft

23-11-2015
72-årige Jan Jensen fra Bornholm er i behandling for en kræftsvulst på stemmebåndet. Sideløbende med strålebehandlingen deltager han i et forløb med fysisk træning og synketræning. Det skal modvirke de problemer, han risikerer at få på grund af strålebehandlingen.

Træning skal forebygge spiseproblemer hos patienter med hoved-halskræft

26-02-2015
Strålebehandling er en effektiv behandling mod kræft, men den kan også give bivirkninger. Hos mange patienter med hoved-halskræft giver strålebehandlingen problemer med at synke og spise. Et nyt forskningsprojekt, som støttes af penge fra Knæk Cancer-indsamlingen, vil forsøge at forebygge spiseproblemerne ved hjælp af fysisk træning.

HPV-virus kan være skyld i flere tilfælde af kræft i munden

03-09-2014
Flere danskere rammes af kræft i munden, skriver tv2.dk. Fra 2011 til 2012 steg antallet af danskere, der fik konstateret kræft i mund, tunge og læbe med otte pct. Tobaksrygning og alkoholforbrug er hovedårsagerne til kræftformen, men noget tyder på, at HPV-virus, der er kendt for at give livmoderhalskræft, kan være skyld i en del af stigningen. – Ca. 75 pct. af de kræfttilfælde, der konstateres ved mandlerne og længere tilbage i munden, kan associeres til HPV, siger lektor ved Københavns Tandlægeskole ved KU, Siri Beier Jensen, til TV2 News.

Kræftpatienter motionerer for at bevare kræfterne

14-07-2014
Patienter med kræft i hoved og hals taber sig ofte meget, især på grund af synkebesvær, som er bivirkning ved strålebehandlingen. Et nyt forsøg skal vise, om patienterne kan holde vægten og bevare musklerne, når de styrketræner, samtidig med at de får kemo- og strålebehandling. Kræftens Bekæmpelse støtter forskningen.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 15

1 2