Om os

Vi er en gruppe patienter, som alle har været igennem behandling med stråler, nogle også operation, nogle også kemoterapi.

Vi startede netværket for at hjælpe hinanden

Vi startede netværket i 2002, fordi der var behov for viden og større erfaringsudveksling mellem patienter, - og det er der stadig. I 2008 lavede vi en spørgeskemaundersøgelse, som viste, at patientgruppen har utrolig mange senfølger efter behandlingen. Senfølger som vi skal leve med resten af livet.

Se de vigtigste resultater fra spørgeskemaundersøgelsen 
Se alle resultater fra undersøgelsen

Øget fokus på HPV

Da vi startede netværket, blev patienter altid spurgt, om de havde drukket lidt for meget, og om de var rygere. Disse fordomme har vi ofte mødt, men i de seneste år er der kommet meget fokus på HPV som årsag til hoved-halskræft, primært kræft i mandlerne.

Se overlæge Grethe Samuelsen fortælle om HPV 
Læs om HPV på Sexlinien.dk

Vi mødes hver måned

Vi holder et månedligt møde – ofte med en professionel foredragsholder; f.eks. en læge, tandlæge, logopæd, diætist, ergoterapeut, fysioterapeut, sygeplejerske, akupunktør, socialrådgiver, psykolog eller forsker.

Vi forsøger altid at inddrage alle, der er mødt op og har lyst, så der bliver mulighed for dialog mellem patienterne om det, som netop optager den enkelte. Denne dialog er næsten vigtigere end det professionelle indlæg.

Vi deltager gerne i debatten om politiske sager som f.eks. tandbehandlingstilskud, fokus på rehabilitering, vaccination af drenge mod HPV.

Se arrangementer i vores kalender

 
Besøg cancer.dk

 

Læs om hoved-halskræft på cancer.dk

 

Besøg cancer.dk